Macsalget vokser igen

SteveJobs

Efter en mindre opbremsning i Macsalget i martskvartalet er der igen fremgang at spore for Apple. Globalt set går Apple frem med 5,5 procent viser nye tal fra Needham Research.

I marts kvartalet betød den globale finansielle krise, at Apples samlede computersalg faldt med 0,4 procent. Nu går det igen den anden vej for Apple, der overgår branchen.

Ifølge Needham Research er Macsalget steget med 5,5 procent i junikvartalet globalt set. I Europa og Asien er væksten dog meget højere og ligger flere steder på 20 procent og dermed meget højere end branchens gennemsnit. Den enorme vækst i Europa skyldes ifølge Needham, at europæerne ikke er når så vilde med netbooks, som man er i USA. Apple har hidtil valgt ikke at konkurrere på det marked.

På erhervsmakredet går Apple 1,7 procent tilbage og det er faktisk godt i en tid hvor købelysten er blevet væk. For samlet set går erhvervssalget ifølge Needham tilbage med 20 procent og det giver Apple en større del af det marked.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.