iPhone endelig klar til Kina

ChinaUnicom

Apple har indgået en aftale med det næststørste mobilselskab i Kina, China Unicom. Aftalen gælder i tre år og falder sammen med China Unicoms store satsning på et nyt 3G-netværk i Kina.

Fra den 28. september er China Unicom nemlig klar med et nyt 3G-netværk, der dækker i 285 byer, så nye iPhone-kunder kan udnytte mobilen fuldt ud. Inden årets udgang er 3G-netværket ifølge China Unicom udvidet til 335 byer.

Aftalen mellem Apple og China Unicom kommer efter mere end et års heftig spekulation omkring Apple og en række kinesiske mobilpartnere. I lang tid var der rygter omkring et samarbejde mellem China Mobile, der er verdens største mobilselskab målt på abonnenter, med mere end 498 millioner kunder. Men Apple valgte altså at lave en aftale med Kinas mobilselskab nummer to China Unicom, der har 141 millioner abonnenter.

iPhone ventes trods sin voldsomme pris at blive et hit i Kina. Allerede nu findes der 1,5 millioner privatimporterede iPhones i landet og antallet af mobilkunder vokser eksplosivt i det store land.

(Kilde: Wall Street Journal)

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.