Test: Retro-look til iPhone og iPod touch

CassetteDecktop

Der var engang i de gode gamle dage hvor kassettebåndet var en del af den ultimative bærbare revolution. Den kan du nu genskabe på din iPhone med programmet CassetteDeck. Er du mere til vinyl, så læs endelig også med.

Her på Maczonen har vi rodet lidt rundt i App Store og fundet to programmer, der bringer minderne frem fra de gode gamle dage og forvandler din iPhone eller iPod touch til enten en kassebåndoptager eller en pladespiller.

CassetteDeck er udgivet af Molybdenum og forvandler musik-brugerfladen i iPhone og iPod touch til en god gammeldags båndoptager, komplet med retroknapper og en ægte counter. Album-titler og sanginfo skiftes automatisk ud på selve kassettebåndet, når du skifter musikken.

Det er sjovt, simpelt og fungerer rigtig godt, og selve brugerfladen giver en god og meget autentisk oplevelse, som vi klart kan anbefale til fans af de gamle bånd og måske især tild em der kan huske Walkman.

CassetteDeck er til salg for seks kroner i App Store og virker med iPhone OS 3.0.

CassetteDeck

Er du mere til vinyl kombineret med iPhone og iPod touch, ja så er der også mulighed for det med programmet Vinyl DJ fra Armin Heinrich. Vinyl DJ imponerer ikke på samme måde som CassetteDeck gør og det skyldes jo nok at vinylplader ikke er helt så bærbare som kassettebånd og resultatet mindre autentisk.

Vinyl DJ er dog ganske sjov alligevel idet programmet tilfører nostalgi i rå mængder ved at lægge vinylknas på dine sange.

Vinyl DJ koster ligeledes seks kroner i App Store og har en overvejende pæn og funktionel brugerflade med et lille pladecover i toppen og albuminfo for neden.

VinylDJ

Har du andre gode tips til programmer, der kan give lidt nostalgi på iPhone og iPod touch, så skriv et indlæg nedenfor.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.