Apple klar med iTunes 9 og nyt albumformat

iTunesstore

Apple præsenterede her til aften en helt ny version af iTunes. Den understøtter blandt andet de nye tiltag i iTunes Store, som iTunes LP og ringetoner.

Den nye iTunes 9 har fået Genius mixes, som synkroniserer med  27 millioner musikbiblioteker og 54 milliarder sange som brugere har indsendt til Apple. Det betyder at man nu kan afspille sin musik som “Genius DJ”, en slags radiostation som analyserer din samling.

Med iTunes 9 kan man også synkronisere efter spillelister, kunstner, eksempelvis kun sange med Abba, eller genre. iTunes 9 understøtter også en ny måde at håndtere og administrere programmer til iPhone/iPod touch på via simpel træk og slip.

Med den nye “Home Sharing” i iTunes 9, kan man dele indhold mellem op til fem computere og når der kommer nyt indhold til samlingen, kan det automatisk deles med andre computere på netværket.

Nyt albumformat

Det omdiskuterede nye albumformat blev også præsenteret, men kommer til at hedde iTunes LP og ikke Cocktail, som rygter ville det. iTunes LP Indeholder en række af de ting som mange savner fra LP’en, billeder, tekstark og noter. Derudover er iTunes LP mere interaktiv, idet der også tilbydes video eller andet materiale. Endelig kan kunstnere også selv levere særligt indhold til iTunes LP.

Også Apple Store fik en overhaling rent designmæssigt blandt andet med nye kategorier og større billeder.

Du kan hente iTunes 9 her og læse mere om nyhederne der.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.