Apple sagsøges pga. kryptering

Appleeducation

Apple, eBay og en lang række andre onlineforhandlere risikerer nu et sagsanlæg fra TQP Development. Ifølge sagsanlægget handler det om kryptering ved handel på internettet.

At væld af onlineforhandlere der benytter krypetering slæbes nu i retten for misbrug af et gammelt patent som TQP Development hævder at eje.

TQP Developments patent drejer sig om kryptering og hedder “Encrypted Data Transmission System Employing Means for Randomly Altering the Encryption Keys” og i sagsanlægget er det lige præcis Apple Store, der benyttes som eksempel på hvordan patentet misbruges.

Det er dog en ret almindelig krypteringsteknik, som mange andre selskaber også anvender. Derfor har TQP også sagsøgt blandt andre Ticketmaster, Fandango, Live Nation, UPS, CVS, DHL, MetLife, Broadcast Music, Half.com, MicroPlace, Viva Group, ProStores, PayPal og BillMeLater.

TQP har anlagt sagen i den berygtede US District Court for the Eastern District of Texas, der ofte giver medhold til selv de mest tåbelige sagsanlæg.

TQP vil have erstatning for tabt fortjeneste i sagsanlægget, der ventes afgjort ved at alle parter indgår forlig inden sagen kommer for retten, i hvert fald er det en meget almindelig fremgangsmåde i sådanne sager.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.