“Blue screen of death” tilbage i Windows

MS

Når microsoft frigiver Windows 7 vil det være med et sikkerhedshul, der ikke er set siden 1999, fortæller sikkerhedseksperter. Det nye eller rettere gamle sikerhedshul betyder også et gensyn med “blue screen of death”, så pas på med at installere det på din Mac.

Eftersom Mac-computere med Intel-processorer uden problemer kan køre Windows via Boot Camp eller tredjeparts virtualiseringsprogrammer, er det jo rart at vide hvordan det går med konkurrentens nyeste styresystem til computere, nemlig Windows 7.

Ifølge nye oplysninger fra sikkerhedseksperter, så vil Windows 7 indeholde et sikkerhedshul, som ellers har været lukket siden 1999. Via en bevist ondsindet netværksforespørgsel, er det nemlig muligt at tvinge sig ind i systemet og fremprovokere en såkaldt “blue screen of death”. Sikkerhedshullet findes både i 32-bit og 64-bit-udgaverne af Windows 7. Sikkerhedshullet var ellers patchet ud af både Windows 2000 og XP, men en omskrevet kode af Vista, der også har samme hul, har altså fået fejlen tilbage i Windows 7.

Nyheden er ganske uheldigt for Microsoft, der frigiver Windows 7 i næste måned og markedsfører det som meget sikkert, ikke mindst i lyset af Apples nye Mac OS X Snow Leopard, er det  et dårligt tidspunkt for Microsoft.

Brugere advares om indtil videre at benytte Server Message Block (SMB) og helt slå funktionen fra indtil et sikkerhedspatch er udgivet.

(Kilde: Electronista)

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.