Brugere vil redde Freehand

FreeFreehand

En gruppe Freehand-brugere har stiftet foreningen Free Freehand og vil tvinge Adobe til at fortsætte udviklingen af programmet, eller frigive det til Open Source-miljøet.

En større gruppe af utilfredse Freehand-brugere går nu aktivt ind overfor Adobe i forsøget på at holde liv i Freehand, som Adobe allerede droppede kort tid efter at de købte Macromedia og derfor er stoppet med at udvikle på.

Adobe anbefaler officielt, at de resterende Freehand-brugere skifter fra Freehand til Adobe illustrator. Men der er en hård kerne af brugere der bare ikke vil skifte til Illustrator og langt hellere fortsætte med Freehand, især hvis det blev videreudviklet. Det er nemlig blevet til en omfattende liste over bugs og problemer med Freehand efter at det ikke længere opdateres. Til trods for det, så virker det med Mac OS X Snow Leopard.

Gruppen har stiftet sammenslutningen Free Freehand og her arbejder man for at Adobe enten påtager sig opgaven med at videreudvikle Freehand eller frigiver programmet og dets koder til Open Source-samfundet, der derfra kan udvikle Freehand videre og modernisere det.

Free Freehand har, hvis et af de andre to forslag ikke lykkes, også tænkt sig at sagsøge Adobe. Det er de ellers blevet advaret om at lade være med af deres egne advokater, men foreningens talsmand mener godt at det kan ske alligevel.

Hvad synes du? Skal Freehand leve eller er Illustrator løsningen? Skriv et indlæg nedenfor.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.