Ikke still-billeder med ny iPod nano

iPodnanocam

Den nye iPod nano har fået indbygget video-kamerea, men det betyder ikke, at du også kan tage almindelige still-billeder.

På redaktionen har vi fået op til flere henvendelser omkring kameraet i den nye iPod nano. Spørgsmålene går blandt andet på om det er muligt at tage still-billeder med det indbyggede kamera og det er det ikke.

Kameraet er et såkaldt VGA-kamera og det er ganske enkelt ikke godt nok til still-billeder. Overfor New York Times forsvarer Apples chef Steve Jobs det indbyggede kameras begrænsninger med, at iPod nano er så tynd, at det er fysisk umuligt at proppe et ordentlig still-kamera ind i den.

Rent teknisk er den sensortype som skal til for at give still-fotos i en høj nok opløsning i så tynde afspillere som den nye iPod nano for tykke til iPod nano. Særligt hvis der også skulle have været autofocus, forklarer Jobs.  Det er de videosensorer som altså sidder i den nye model derimod ikke.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.