iPhone 3GS ligger i midten mht. stråling

iPhonephoto

En non-profit-organisation har målt strålingsniveauet i en række smartphones og konkluderer at iPhone ligger placeret i midten. Det kunne absolut være bedre, men også langt værre.

En ny undersøgelse lavet af Environmental Working Group af strålingsniveauet i en række smartphones viser, at iPhone 3GS ligger i midten.

iPhone 3GS har således et strålingsniveau på 1,19W/kg Det gør iPhone 3GS lidt værre end den originale EDGE-baserede model, men en del bedre end iPhone 3G, der udsender 1,39W/kg stråling.

I den helt pæne ende ligger konkurrenter som Samsung Impression og BlackBerry Storm med henholdsvis 0,35 og 0,57W/kg i strålingsniveau. Skidt ser det derimod ud for blandt andre T-Mobile myTouch 3G og Kyocera Jax S1300, der hver producerer 1,55W/kg.

Pudsigt nok er de tre bedste mobiler på markedet ikke længere til salg, deriblandt Nokia 9300i.

Ifølge Environmental Working Group er der en betydelig risiko forbundet med brug af mobiltelefoner  med høj stråling over en længere periode på ti år. Organisationen hævder at man kan få alt fra migræne til kræft af at bruge mobiltelefonerne. Dette er dog i flere omgange blevet modbevist af en række internationale forskere, der ikke mener der er nogen umiddelbar risiko forbundet med mobilstråling.

Environmental Working Group vil forsøge at påvirke den amerikanske regering til at sætte stråletallene på selve indpakningen til de mange mobiler. Dermed kan kunderne se tallet før de overvejer at købe.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.