Minitest: PAC-MAN

PACMAN

Namco Banday Games’ PAC-MAN til iPhone og iPod touch er en ren katastrofe.

Hvis du tror at du kan genoplive barndommens glæder med Pacman-spillet på din nye iPhone eller iPod touch, kan du godt tro om. Spillet lever nemlig slet ikke op til til oprindelige spil.

PAC-MAN bærer, som en hel del andre spil, kraftigt præg af at være udviklet på en anden platform og desværre er det altså ikke alt der passer lige godt til Apples trykfølsomme overlade.

Spillets primære elendighed kommer overhovedet ikke fra grafikken, der er præcis som man kan forvente, men udelukkende fra den vanvittigt elendige måde man styrer PAC-MAN-spillet på. Det gør man nemlig enten via fire små pile, der er ufatteligt svære at ramme hver gang, via Swipe eller Accelerometeret.

Hvad angår de fire små pile, er det svært ikke mindst fordi knapperne jo er trykfølsomme og ikke kan føles. Det bevirker at du med jævne mellemrum må kigge ned og se hvor dine fingre er og så placere dem på den rette pil. I mellemtiden er du som regel blevet ædt af et spøgelse og at skifte til styring via accelerometer gør intet bedre.

Vi giver spillet en ud af seks stjerner. Spillet er nemlig et studie i hvordan spil ikke bare kan kopi-konverteres til en anden platform. Den ene stjerne er ren venlighed og respekt overfor et af de helt store spil gennem tiden.

PAC-MAN kan købes i App Store for 18 kroner. Der findes en stærkt begrænset “Lite”-udgave også, den er til gengæld gratis.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.