Sådan opretter du smarte spillelister i iTunes

iTunesStore

Er du kommet til at slette en af de predefinerede spillelister i iTunes, kan du genskabe dem ved at tilføje en ny smart spilleliste, eller du kan lave dine helt egne.

På redaktionen har vi modtaget en email fra en bruger, der har slettet sin spilleliste “Sidst tilføjet” i iTunes og meget gerne vil have denne retur.

Det er heldigvis ikke så svært, hvis man altså lige kender genvejene og de rette parametre.

Her er de ting du skal gøre. Åbn iTunes og gå i menuen Arkiv og vælg “Ny smart spilleliste”. Det åbner et redigeringsvindue som skal udfyldes med en række specifikke parametre for at vise de sidst tilføjede numre til iTunes.

I første felt vælger du reglen “Tilføjet den”, hvilket angiver en tidsbestemmelse for det du vil have vist. Herefter specificerer du dette til højre i pop-up-menuen ved at vælge “er i de sidste”. Det åbner en tredje menu, hvor du kan specificere hvor langt tilbage iTunes skal huske. Som standard er den originale to uger.

Klik herefter på knappen med plus-tegnet længst til højre. Det åbner en ny menulinie nedenunder den eksisterende. Her kan du blandt andet fravælge Podcasts ved at vælge “Medietype” og “er ikke”, igen hvis du vil have spillelisten som den er predefineret i iTunes. Afslut med at vælge “Podcasts” og en markering i “Løbende opdatering”.

Din nye smarte spilleliste oversidst tilføjede er nu tilbage i menuen i iTunes.

Fra arkivmenuen kan du også redigere i eksisterende spillelister. Det kan du gøre ved at klikke i menuen på en spilleliste og derefter i Arkiv vælge “Rediger smart spilleliste”.

Billedet her illusterer hvordan menuerne skal se ud, hvis du vil genskabe den oprindelige “Sidst tilføjet”-spilleliste.

Spilleliste

© 2009 – 2010, maczonen.dk. All rights reserved.

One Comment