Uddannelse: 67.000 gymnasieelever får Macbooks

Appleeducation

I Staten Maine har man i forvejen rekord i at købe Apple-computere til skoleelever. Nu udvider og fornyer man aftalen til også at omfatte gymnasieelever.

Det betyder, at hele 67.000 gymnasieelever i Maine snart får hver sin 13″ MacBook at studere og arbejde på, noget der sikkert ville vække begejstring, hvis det blev indført her også.

Maine Education Commissioner Sue Gendron må dog erkende at ikke alle gymnasier i Maine er med på aftalen netop nu. Kun 64 ud af 119 deltager, på grund af den finansielle krise og en kort frist for at tilmelde institutioner. Alligevel er aftalen den største af sin art og den eneste der dækker en hel stat i USA.

Aftalen betyder at Apple får  64 millioner dollars i leasingindtægter over fire år. Prisen inkluderer service, software, routere og support. Det giver en pris på 240 dollars per computer per år.

Maine var allerede i 2002 og 2003 i front med computer-aftaler. Dengang indgik man en kæmpe uddannelsesordre med Apple, der i første omgang betød, at 30.000 skoleelver fik en iBook i et forsøg på at mindske den såkaldte digitale kløft. Aftalen dengang var også historisk stor, ligesom tilfældet er med den nye aftale.

(Kilde: Yahoo Finance)

© 2009 – 2010, maczonen.dk. All rights reserved.