Greenpeace ikke imponeret over Apple

Appleenvironment

Den nyeste udgave af rapporten “Guide to Greener Electronics” er udkommet og Apple får stadig lave karakterer, selvom selskabet har skærpet sin miljøprofil.

Apples anstrengelser for at fremstå som et mere miljøbevidst selskab har endnu ikke haft nogen reel gennemslagskraft hos miljøorganisationen Greenpeace.

I deres nyeste kvartalsrapport, Guide to Greener Electronics, er Apple placeret på en 9. plads ud af i alt tyve teknologiselskaber. 9. pladsen har Apple fået udfra karakteren 4,9 ud af ti mulige. Dermed er der altså stadig kraftig plads til forbedringer, hvis man skal op i nærheden af 10 ud af ti mulige point.

Det er der dog heller ingen der får på denne udgave af listen. Nummer et er endnu engang Nokia, der ligger med 7,5 ud af ti point. I bunden ligger Nintendo med 1,4 point ud af ti mulige.

Greenpeace har modtaget en del kritik for sin efterhånden lange og hårde behandling af Apple. Først fordi organisationen ensidigt hang Apple ud som det største og nærmest eneste miljøsvin, med henvisning til en abstrakt ide om, at Apple havde en større ansvar end andre selskaber i samme kategori.

Sidenhen har Greenpeace fået kritik for ikke at løfte Apple tilstrækkeligt op ad miljørangstigen i takt med at Apple har fjernet en lang række giftige stoffer fra deres produkter, der i dag har gjort Apple førende indenfor flere miljøområder.

Ifølge Greenpeace kan Apple dog fortsat forbedre sig med hensyn til affald og energiforbrug.

Apple opdaterede så sent som denne uge sine miljøsider med en ny og endnu klarere profil for hvad Apple vil gøre ved miljøproblemerne.

© 2009 – 2010, maczonen.dk. All rights reserved.