Installer Mac OS X på alle Intel-computere med Rebel EFI

RebelEFI

Macklonproducenten Psystar har udgivet Rebel EFI, der gør det muligt for alle med en Intel-computer at installere Mac OS X.

Psystar der blandt andet er kendt for at udvikle og sælge Macklon-computere forsøger nu at gå nye veje. Det sker ved at udgive Rebel EFI, et stykke software der gør det muligt at installere Mac OS X på en lang række computere som man normalt ikke har mulighed for at installere Mac OS X på.

Rebel EFI fungerer ved at det snyder Mac OS X-installationerdisken til at tro, at softwaren installeres på ægte Apple-hardware, som Apple kræver det i sine licensbetingelser.

Apple har sagsøgt Psystar for misbrug af Apples licensbetingelser. Psystar har omvendt sagsøgt Apple for konkurrenceforvridning ved at holde Mac OS X væk fra alle andre. Psystar har også været erklæret fallit og menes sådan set stadig at være det. Men selskabet fortsætter altså stadig med med udvikle nye påfund og sælge Mackloncomputere.

Retssagen mod Psystar starter 11. januar 2010.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.