Mac OS 9 fylder rundt

Macos9

Apples klassiske styresystem Mac OS 9 fyldte fredag ti år. Systemet blev skrottet i 2002 men kører stadig på ældre hardware overalt i verden.

Selvom det er hele syv år siden at Apple officielt droppede Mac OS 9 til fordel for Mac OS X, er det ikke mere end ti år gammelt. Apple præsenterede nemlig Mac OS 9 den 23. oktober 1999. Systemet byggede videre på de gode erfaringer man dengang havde med Mac OS 6, 7 og 8, men var allerede dengang et delvist utidsvarende system med mange mangler og huller.

Mac OS 9 blev da det var nyt markedsført med søgemaskinen Sherlock 2, der i dag helt er skrottet til fordel for en mere moderne og meget bedre søgemaskine, nemlig Spotlight. Sherlock var dog en kombineret intern og ekstern søgemaskine modsat Spotlight.

Den sidste udgave af det klassiske Mac OS blev også markedsført med understøttelse af Apples internetværktøjer iTools, der senere blev omdøbt til .Mac og nu MobileMe.

MacOS9Sherlock
Sherlock 2 fra Mac OS 9.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.