Minitest: GossTechs Eon 1.2

Eon

Med GossTechs Eon kan du lægge dine iCal-kalendere ud på skrivebordet og dermed få et andet overblik. Eon 1.2 er netop udkommet og vi har prøvet programmet.

Med Eon er det muligt at få vist en række begivenheder fra iCal direkte på skrivebordet som små minikalendere eller Widgets, som GossTech, der udvikler Eon, selv betegner det.

I det hele taget kan du få vist kalenderbegivenheder som måned, dag, fødselsdag eller “single event” på skrivebordet og derudover er der mulighed for at benytte en række skins, så udseendet passer bedst muligt. Endelig er der også mulighed for at justere transparens i Eon og gøre programmet mindre generende at have på skrivebordet.

Efter at du har installeret programmet vises et ikon i menuen i Mac OS X øverst. Herfra skal du aktivere Eon for at kunne flytte de standard-widgets der vises rundt. Det gør du via drag and drop. De resterende muligheder er nemme at finde ud af og man er hurtigt i gang med at bruge iCal på skrivebordet.

Programmet fungerer ganske godt og derfor får det 4 ud af 6 stjerner. Eon minder en del om Dashboard-miljøet i Mac OS X, men med den gode fordel, at det hele foregår på skrivebordet. For at programmet skal virke interessant, skal man dog kunne se ideen og have behovet eller lysten til at have iCal åben hele tiden og det er nok ikke alle der vil mene at det er penge værd i forhold til blot at åbne iCal. Programmet koster 18$ CDN for en licens, det er dog muligt at prøve programmet først.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.