Nyt gratis program laver HDR-billeder

HDRtist

Det lille firma Ohanaware er klar med et både simpelt program, der kan lave HDR-billeder ud af dine billeder. Programmet stiller små krav til hardware og er endda gratis.

Det nye program hedder HDRtist og kan altså sætte flere af dine billeder sammen via teknlogien high dynamic range (HDR), endda med forskellige belysninger og skabe et bedre og endnu mere sammenhængende billede ud af det.

Ideen er nemlig at HDR leverer bedre og mere intense farvedybder ved at lægge forskellige eksponeringslag oveni hinanden. Derved opnåes et resultat, som i den sidste ende gerne skulle minde mere om øjets måde at se på, end om linsens, med intense farver og dybde i selve fotografiet.

Det bedste ved HDRtist er at det har beskedne systemkrav. Du skal blot have Mac OS X 10.4 eller nyere samt en PPC eller Intel-Mac.

Derudover er programmet i øvrigt også gratis.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.