Minitest: Bento er stadig bedst

Bento

Der er ingen over eller ved siden af FileMakers Bento, når det gælder håndtering og organisering af data, som kontakter, inventar, musik og sågar vinsamlinger for private og små virksomheder.

Den nye Bento 3, der blev frigivet for en måneds tid siden rokker overhovedet ikke ved den påstand, og der er endda flere gode grunde til at brugere af Bento 1 og 2 bør opgradere til den nye Bento 3.

Der er nemlig 75 kroner i rabat hvis du opgraderer fra en tidligere version. Er du ny overfor Bento er version 3 også et godt sted at stige på, hvis du mangler et program til at organisere dine ting med. Her gennemgår vi nogle af nyhederne.

Nyhederne i Bento er mange, men der er flere der stikker ud som særligt interessante for både nye og gamle brugere. Den mest markante er nok de nye sikkerhedsmuligheder i Bento.

Sikkerhed

Bento 3 har fået et ny felttype, som kaldes “krypteret” i selve brugerfladen. De nye felter kan rumme personfølsomme oplysninger, som bankontonumre og kan låses op med en databaseadgangskode. Det er også muligt at tildele en databaseadgangskode til hele Bento-databaser. I forlængelse heraf er det også blevet muligt at dele indhold med tildeling af en såkaldt delingsadgangskode, så dit indhold ikke kommer ud til andre end dem du har tiltænkt det.

iPhoto-integration

I Bento 3 kan du nu automatisk få vist dit iPhoto-bibliotek og dermed alle dine fotografier i Bentos biblioteksrude. Dertil kommer at du også kan tilføje yderligere data til dine fotos, som ikke er muligt i iPhoto eller knytte fotos til kontaktpersoner, projekter, arrangementer eller andre data fra Bento.

Gittervisning

Der er også noget til det visuelle med den nye opdaterng til Bento 3, som nu har fået gittervisning, som du også kender det fra iTunes. Ideen er måske ikke revolutionerende, men det giver et rart og nyt overblik over dit indhold i Bento.

Gruppe-e-mail

Den sidste nyhed i Bento 3, som er værd at nævne er så afgjort den nye Gruppe-e-mail-funktion. Med Gruppe-e-mail kan du let sende en email via Apple Mail. Du skal blot vælge de emailadresser du vil sende til i tabelvisning. Derefter vil Mail klare resten og indsætte de valgte emailadresser. Smart funktion til indbydelser fra din Adressebog eller vinklub eller noget helt andet.

Gruppeemail

Konklusion

Det er heldigvis let at se på brugerflade og integrationen med Mac OS X, at FileMaker ejes af Apple og det gør bestemt ikke Bento 3 ringere end de forholdsvis få konkurrenter der er på markedet. Ikke mindst integrationen med iPhone og iPod touch er genial. Bento til iPhone og iPod touch skal købes seperat og koster 30 kroner i App Store.

Der er ingen andre programmer på dette niveau, der kan konkurrere med Bento og Bento 3 er endda flere skridt bedre end forgængerne. Eneste irritationsmoment er at Bento ikke findes med dansk sprogunderstøttelse.

Vi giver Bento 3 fem ud af seks stjerner især på grund af den fine integration med Mail og iPhoto, samt den forbedrede sikkerhed.

Systemkrav og pris

Bento 3 koster 289 kroner inklusive moms direkte fra Filemaker, men Bento kan også købes hos din lokale Macforhandler og hos Apple.

Du skal have Mac OS X 10.5.7 eller nyere og en Mac med Intel, PowerPC G5 eller PowerPC G4 867 MHz eller hurtigere.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.