Minitest: Gyldendals røde ordboger til iPhone

Gyldendalsrøde

I en uges tid har Gyldendals røde ordbog i en engelsk udgave været fast dagligt program på redaktionens iPhone.

Gyldendal er i gang med at udgive 16 ordbøger til Apples iPhone og iPod touch. Ordbøgerne er baseret på Gyldendals kendte serie af Røde Ordbøger og de største udgaver er allerede i App Store, mens de mindste og gratis udgaver ventes i starten af december.

De fire hovedsprog, Engelsk, Tysk, Fransk og Spansk dækkes med hver fire varianter i de nye udgaver, hvor den mindste udgave vil være gratis.

Mens de gratis udgaver vil være begrænsede rent indholdsmæssigt til ca. 6.000 ord, så byder de største udgaver af ordbøgerne på  200.000 ord og ordforbindelser (engelsk 175.000).

Rent brugerflademæssigt er der ikke så meget hverken grimt eller pænt at sige om den nye iPhone-ordbog, det er et værktøj, der mest af alt skal virke og det gør det.

Opslag i ordbogen er ganske lette at lave for iPhone-brugere, der er vant til at taste, og rent faktisk har iPhone-versionen mere eller mindre erstattet den fysiske ordbog. Når det gælder om hastighed i selve programmet, så fungerer den nye ordbog også godt. Programmet åbner hurtigt og søgninger tager ingen tid, så man sidder ikke og venter og bliver irriteret.

Sidst indeholder den engelske ordbog som vi har testet også mere end 50.000 udtaler af engelske ord, der afspilles ved et tryk på højttalerikonet. Udtalerne er lavet af personer med engelsk som modersmål og den funktion er jo en tydelig forbedring i forhold til den gamle trykte ordbog, som vi nu erstatter med den til iPhone.

Vi giver Gyldendals røde engelskordbog, i den store udgave til 199 kroner og i sin nuværende form, seks ud af seks stjerner. Gyldendal har i samarbejde LET Software lavet et godt stykke arbejde med udgivelsen af ordbøgerne til iPhone.

Systemkravet er en iPhone eller iPod touch med iPhone OS 3.0 eller nyere.

Rødordbog

© 2009 – 2010, maczonen.dk. All rights reserved.