Minitest: Sluk lys med iPhone

Blower

Hvis du vil slukke lysene i en fødselsdagslagkage på en lidt anderledes måde, anbefaler vi at du tager et nærmere kig på programmet Blower, der også klan blæse med tørrede urter.

I mellemtiden kan du læse med her, hvor MacZonen.dk har testet det lille program, der siges at kunne blæse lys ud.

Og ja du hørte faktisk rigtigt. I App Store kan man nemlig finde de mest bizarre ting også programmer der slukker lys.

Vi købte programmet med skepsis til seks kroner og installerede det straks på iPhone og fandt et stearinlys frem. Herefter tændte vi programmet og mente ikke at det kunne blæse noget som helst ud. Efter lidt nærmere studier viser det sig, at du skal skrue helt op for volumen på din iPhone for at programmet virker optimalt.

Da vi gjorde det prøvede vi at slukke et almineligt stearinglys og det gik faktisk, skønt iPhone skal faretruende tæt på flammen før den pustes ud.

Nuvel. En ting er at det virker, men programmet aktiverer ikke en intern blæser i iPhone, men derimod skaber den afsindigt irriterende hylende blæsertone en lydbølge, der altså er nok til at give lidt bevægelse i luften.

Blower virker efter hensigten, men vi anbefaler at du bruger små lys, da de er lettest at slukke, som eksempelvis lagkagelys.

Vi giver Blower 5 ud af 6 stjerner for originalitet, men trækker lige en fra topkarakteren på grund af den afsindigt generende lyd.

Systemkravet er en iPhone med iPhone OS 2.2.1 eller nyere udgaver.

Se programmet demonstreret her:

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.