Rogue Amoeba: Brok virker

AirFoil

Først fik Rogue Amoeba afslag fra Apple tre gange med programmet Airfoil Speakers Touch, men officielt brok fik tilsyneladende Apple til at skifte holdning.

Airfoil Speakers Touch 1.0.1 blev afvist tre gange af Apple fordi Rogue Amoeba havde valgt at benytte Apple-billeder fra Mac OS X, som kun Apple har rettighederne til.

Konkret drejede det sig om de små billeder, som Airfoil Speakers Touch trækker ud og viser når man forbinder til en ekstern Mac. Billederne illustrerer hvilken Mac du er koblet til.

Til Rogue Amoeba skrev Apple som begrundelse, at Apple havde den fulde ret til brug af billeder i Mac OS X og at andre, inklusive Rogue Amoeba ikke kunne benytte disse.

Det mest pudsige ved historien var dog blot, at mens opdateringen har været til godkendelse i App Store, har den originale version hele tiden været der, med billeder og uden brok fra Apple.

Efter 3,5 måneder kom Airfoil Speakers Touch 1.0.1 endelig i App Store, men uden billeder med Apple-computere. De blev erstattet af billeder og links til EFF (Electronic Frontier Foundation), der netop kæmper for brugerrettigheder på nettet.

Nu har al den offentlige virak så fået Apple til at ændre sin licenspolitik, så Rogue Amoeba og andre igen må benytte de små Mac OS X-billeder i sine produkter. Ifølge Rogue Amoeba er det decideret brok i medierne, som fik Apple til at skifte holdning. Angiveligt har Apple også selv indrømmet dette overfor selskabet.

Du kan hente den nyeste Airfoil Speakers Touch 1.0.2, med de gamle billeder af Mac-produkter i App Store.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.