Ryger-computere afvist af Apple

Nosmoking

Er du ryger og vild med at ryge sammen med din Mac-computer, så kan det være at Apple i fremtiden vil afvise at reparere din maskine.

Det er fornylig sket hele to gange i USA, skriver The Consumerist, der er i besiddelse af to beretninger fra forbrugere, der er blev afvist, selvom de begge har haft en gældende AppleCare-aftale med Apple.

Ifølge oplsyningerne er der to grunde til afvisningen, dels at den tjæreaflejring som sidder i ryger-computere kan ødelægge komponenter, så de ikke kan repareres og derfor ikke kan omfattes af en garanti, og dels fordi Apple ikke vil have sine medarbejdere til at arbejde med giftige stoffer.

Tjæreaflejringerne i ryger-compytere indeholder nemlig nikotin og det er med på de amerikanske sundhedsmyndigheders liste over farlige stoffer.

Der findes ikke for øjeblikket nogle konkrete vejledninger, der siger noget om hvor meget tjære der må være i en computer før den ikke kan repareres eller før Apples medarbejdere ikke må reparere på den.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.