Steve Jobs hædret af Fortune

Jobsevent

Amerikanske Fortune er ude med ny hæder til Apples CEO Steve Jobs. De har kåret ham til at være “CEO of the Decade”.

Fortune skriver om kåringen, at ingen andre erhervsledere i samme grad har formået at flytte på så mange markeder som Jobs, samtidig med at han har trodset finanskrisen.

Jobs får blandt andet æren for at have haft en afgørende betydning for film, musik og mobiltelefoner, mens computerområdet også nævnes som væsentligt, men ikke gives en lige så stor rolle i kåringen af Jobs til “CEO of the Decade”.

Fortune roser blandt andet Jobs evne til at klæde sig afslappet og hænge ud med kendte som U2’s Bono og for generelt at have en “anticorporate” indgangsvinkel og for at have ført Apple ud i en årelang vækst, som end ikke finanskrisen formår at ødelægge.

Jobs får også ros for sin utrolige perfektionistiske sans og mulige besættelse i forbindelse med hans mikrostyring af Apple.

Den kontrollerede ledelsesstil er også med på kritik-delen, idet Jobs kritiseres for at lytte mere til hvad han mener forbrugerne har godt af end markedsundersøgelser baseret på forbrugerne. Jobs kritiseres også for den aktieoptionsskandale han var involveret i samt for at være for lukket i forbindelse med sin kræftsygdom.

Endelig nævnes G4 Cube og Apple TV som fiaskoer, Jobs må tage ansvaret for.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.