Apple går til modangreb på Nokia

Nokia

Efter at Nokia har sagsøgt Apple for at misbruge ti patenter, har Apple nu lavet et modsagsanlæg og sagsøgt Nokia.

Apple sagsøger nemlig Nokia for misbrug af hele 13 Applepatenter. Samtidig går Apple direkte efter Nokias holdning, der angiveligt har været at kopiere Apple lige fra starten.

I følge Apple General Counsel Bruce Sewell, så har Nokia nemlig engang sagt at de med stolthed vil kopiere Apples iPhone. Det skete i 2007, da Nokia fremviste en mobiltelefon, med tydelig inspiration fra iPhone.

“Nokia has demonstreret deres villighed til at kopiere Apples iPhone-ideer samt Apples grundlæggende computerteknologier, alt imens Nokia kræver at Apple betaler for adgang til Nokias påståede essentielle patenter”, siger Apple.

Nokia har nemlig allerede sagsøgt Apple for misbrug af ti patenter. Nokia mener at Apple igennem længere tid har nydt godt af et såkaldt “free ride” via misbruget af de mange patenter og at det nu er tid til at betale for fortsat brug af Nokias intellektuelle ejendom.

Ifølge Nokias Ilkka Rahnasto skal Apple til at lære, at de selskaber, der lægger sig i front og udvikler teknologier der bliver til standarder, skaber intellektuelle rettigheder som andre må respektere.

Dermed er der altså lagt op til en grundlæggende opgør mellem de to selskaber.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.