Google og Apple kæmper om iværksættere

Lala

Google og Apple var tilsyneladende begge interesserede i at købe Lala.com.

Men den kamp endte som de fleste nok ved med, at Apple vandt og købte Lala.com for 85 millioner dollars.

Skal man trop Wall Street Journal, så er det dog ikke første gang at Apple og Google har kæmpet om at købe de samme virksomheder. I det hele taget er konkurrencen mellem Apple og Google i det seneste år skærpet en hel del, hvilket tidligere i år fik Googles CEO Eric Schmidt til at forlade Apple bestyrelse.

Blandt andet skulle Googles opkøb af reklamefirmaet Admob have irriteret Apple, der selv ville have selskabet af en eller anden ukendt årsag.

En andet problem ved at Google fik fingre i Admob er, at Admobs reklamer findes i en del programmer i App Store. Google kan derigennem få en masse informationer om statistikker og trafik fra Apple og selv bruge det i videreudviklingen af en Android store.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.