Her er Mac OS X nummer et

Statcounter

Der er i hvert fald et sted i verden hvor Windows ikke er dominerende når det gælder om at sidde på størstedelen af markedet for styresystemer.

Nye tal for det seneste år fra analysefirmaet Statcounter dokumenterer nemlig, at Apples Mac OS X i dette område har 32 procent af markedet, mens Microsofts Windows XP må nøjes med 21,84 procent. Herefter følger Windows Vista med 11,34 procent og Windows 2003 med 10,35 procent.

Nu har vist holdt området hemmeligt længe nok, for det er Antaktis der er tale om i målingen fra Statcounter. Tallene er baseret på målinger fra december 2008 til november 2009 og den viser altså at forskere og pingviner foretrækker Mac. Pudsigt nok angående pingviner, nævnes Linux overhovedet ikke.

Du kan også se markedsandele for andre lande på Statcounter, blandt andet danske tal. Måler man således fra juni til november 2009 er andelen af brugere med Mac OS X oppe på 8,64 procent. I juni var tallet kun 6,58 procent.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.