Minitest: Tekst-tv på iPhone

SvensktekstTV

Med programmet TextTV er det muligt at se tekst-tv på iPhone eller iPod touch.

Med 30 år på bagen skulle man måske mene at tekst-tv var ved at være klar til at blive pensioneret. I stedet har det fået nyt liv og kan hentes ned på din iPhone og den kan vi faktisk rigtig godt lide her på redaktionen.

Du kan vælge mellem en række nordiske kanaler i programmet, blandt andre finske YLE, Svenske SVT samt de danske kanaler DR1, DR2 og TV2.

Programmet er nemt og intuitivt at bruge og virker ganske hurtigt når der skal loades sider i tekst-tv-. De kommer nemlig frem hurtigt. For at skifte startsiden, som i udgangspunktet er SVT, skal du gå ind i indstillinger i iPhone og ændre det her. Det er den eneste umiddelbart forvirrende ting, da det ikke gøres direkte fra selve programmet.

Det er dog ikke mere indviklet end at man kan klikke på udviklerens egen tekst-tv-kanal, der indeholder en hjælpevejledning.

TextTV er i al sin enkelthed et vidunderligt program, som allerede er standard på vores iPhones, når der skal tjekkes tv-program og nyheder.Desværre oplevede vi enkelte uregelmæssigheder med hensyn til sidenumre og konkrete visninger af nyheder. Ekesempelvis var en række sidenumre på iPhone ikke identiske med dem vi kunne få frem på tv. TextTV er baseret på webbaserede tekst-tv-kilder og er egentlig ikke andet end en specialbrowser, der har tilpasset dette indhold til selve programmet. Af samme grund er programmet med hensyn til sideopdateringer heller ikke bedre end sine kilder.

Vi giver fem ud af seks stjerner for brugbarhed, pris og brugervenlighed.

Programmet kan købes i App Store for seks kroner. Systemkravet er iPhone OS 2.2.1 eller nyere.

Det er firmaet Throw Lab, der står bag programmet, der altså bringer den gamle tekst-tv-teknologi ind i iPhone og iPod touch.

© 2009, maczonen.dk. All rights reserved.