Apple præsenterer iPad (opd. 20.36)

SteveJobsTablet

Steve Jobs har på scenen i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco netop præsenteret Apples nye tablet, der lanceres som et mellemprodukt, der har iPhone på den ene side og MacBook på den anden side.

Som rygterne har villet det, så hedder den nye tablet iPad.

Den er ideel til musik, video, webbrowsing, foto, email og som ventet også e-bøger. Enheden ligner en forvokset iPhone og har også en hjemmeskærm, hvor programmer kan organiseres. iTunes Store er blandt andet bygget direkte ind i iPad, så man kan købe musik med den.

I følge Jobs er den fantastisk at surfe på og styres i hovedtræk som en iPhone, udover at den er markant større og kraftigere hvad angår ydeevnen.

iPad er i følge Steve Jobs tyndere og lettere end nogen notebook og så har den en 9,7″ IPS-skærm med capacitive multi-touch sensorer, som skulle være blandt de bedste i verden og sikre præcision ved berørirng.

iPad er også udstyret med Apples egen processor, som de kalder A4 med med 1GHz hastighed, 16, 32 eller 64 GB flash-disk samt accelerometer, 802.11n, WiFi og Bluetooth 2.1 + EDR.

Eksisterende programmer, der er købt i App Store til iPhone og iPod touch, virker alle uden problemer på den nye iPad. Apple udgiver dog i dag et nyt SDK til iPad med iPad tools, så udviklere kan tilpasse programmer til de nye muligheder en større skærm giver.

iPad kommer også med et nyt e-boglæser-program, kaldet iBooks. Herfra er der overblik over e-bøger samt direkte link til Apples nye e-bogsbutik iBook Store. Apple har lavet kontrakter med en række større forlag vedrørende salg af e-bøger i iBook Store. iBook-programmet i iPad benytter sig af ePub-standarden til e-bøger.

Sidst men ikke mindst, har Apple også konverteret iWork-pakken til iPad.

iPad synkroniseres med iTunes via USB og kan i øvrigt også leveres med indbygget 3G-forbindelse. I USA tilbydes iPad med en række forudbetalte abonnementer via AT&T, alle er uden kontrakt. Der er ikke lavet aftaler udenfor USA med mobilselskaber endnu, men det starter Apple på i morgen og forhåbentlig er man nået langt til juni, fortalte Jobs på scenen. iPad har indbygget GSM micro-SIMS og er ikke låst til en udbyder så den kan køre på andre netværk, der understøtter GSM micro-SIMS.

Slutteligt skal vi nævne prisen på iPad der blev sat overraskende lavt til 499 dollars samt 130 dollars for ekstra 3G for den mindste model. De fleste forventninger gik på 999 dollars.

Apple begynder at levere iPad om 60 dage, dog ventes de første med 3G ikke at være klar før om 90 dage.

Apple præsenterede også udstyr til iPad. Mest markant er muligvis det nye tastatur til iPad med indbygget dock, som forvandler iPad til en “ægte” computer.

Se mere hos Apple.

iPad

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.