Nu sagsøger Kodak også Apple

Kodak

Apples jurister har rigeligt at se til med saganlæg i alle ender. Senest det store sagsanlæg fra Nokia, men nu er der så også et fra Kodak.

Apple sagsøges sammen med Research in Motion for at bryde en række af Kodaks patenter, der relaterer til kamera og billedhåndtering i iPhone og RIM’s Blackberry-enheder. Et af problemerne for Kodak er tilsyneladende relateret til måden billeder kan fremvises på med en række opløsninger, på iPhone og Blackberry.

Laura Quatela der er Chief IP officer i Kodak siger, at selskabet i årevis har forsøgt at nå en aftale med Apple og RIM, men uden held. En række andre mobilproducenter betaler allerede licens til Kodak for brug af deres patenter, deriblandt LG, Motorola, Samsung og Sony Ericsson.

Kodak hævder at man nødigt sagsøger andre firmaer og kun gør det når det er tvingende nødvendigt, hvilket det er i dette tilfælde.

Udover at lave et sagsanlæg mod Apple og RIM er der afsendt en klage til US International Trade Commission, der hvis klagen godtages vil betyde at Apple og RIM ikke længere må importere iPhones og Blackberry-enheder til USA.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.