Guide: Gratis first person shooters til din Mac

AssaultCube

MacZonen giver dig her fire first person shooters du kan hente og spille ganske gratis.

Det er nemlig ikke alle first person shooters der behøver at kosten penge, en del af dem udgives gratis som open source.

Her er fire af dem:

Assault Cube

Assault Cube er et klassisk first person shooter til både Windows, Mac og Linux. Assault Cube hed til at starte med ActionCube, som du måske har hørt om, og bygger på Cube Engine.

Assault Cube er mest rettet mod onlinespillere og har en række klaner der deltager i konkurrencer i spillet. Men det er dog også muligt at spille det alene med computer-bots.

AssaultCube

CodeRED: Alien Arena

Er du vild med gameplay der på flere punkter minder om Quake, Doom og Unreal Tournament er CodeRED: Alien Arena måske noget.

CodeRED: Alien Arena er et såkaldt deathmatch-spil, der bygger på open source-kode fra ID Software. Spillet har ligesom Assault Cube fokus på online multiplayer, men det er også muligt at spille som single player.

Alien Arena virker på Windows, Linux, FreeBSD og Mac OS X og er gratis. Man skal dog downloade Linux-versionen og så tilføje et patch for at få det til at virke på Mac OS X.

En række reklamer findes dog i spillet for at finansiere den fortsatte udvikling.

AlienArena

Quake Live

Du kan også spille Quake Live helt gratis via ID Softwares hjemmeside i fuld skærm. Spillet har mere end 50 arenaer og 5 game modes og vedligeholdes af ID Software. Spillet virker på både Safari og Firefox.

QuakeLive

Tremolous

Spillet Tremolous blev udviklet som en Mod til Quake III Arena og er oprindeligt inspireret af Quake II MOD’en Gloom. Spillet er sidenhen udgivet som selvstændigt spil og derfor er der ikke længere nogen grund til også at have Quake III Arena installeret, og det har fået spillets popularitet til at vokse støt.

Mere end 400 spillere er døgnet rundt i gang med at spille Tremolous.

Spillet bygger på ioquake3, der er en modificeret udgave af id Tech 3 engine.

Tremulous_-_alien_base_grenade

Det var blot fire first person shooters, der er mangle flere på nettet. Du kan blandt andet se en liste på Wikipedia.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.