Så er der 30 nye sikkerhedsuller i Mac OS X

Charlie-Miller

Den 35-årige sikkerhedsekspert Charlie Miller er efterhånden blevet berømt for sine mange opdagelser af sikkerhedshuller i Mac OS X og iPhone.

På sikkerhedskonferencen CanSecWest i Vancouver senere på måneden vil Miller således dokumentere, at han har fundet 30 nye sikkerheshuller i Mac OS X.

De 20 alene findes i programmet Preview, på dansk Billedfremviser, mens de sidste ti findes andre steder i systemet. Alle sikkerhedshuller er kategoriseret som kritiske og ikke kendte af softwareudviklerne.

Miller har flere muligheder med sine opdagelser og overvejer fortsat sin fremfærd på CanSecWest. En mulig måde at handle på er, ikke at fortælle om sikkerhedshullerne og så se hvor lang tid det vil tage Apple og andre at lukke dem.

Såfremt Miller alligevel vælger at fortælle Apple om de mange sikkerhedshuller, så beholder han nok et par af sikkerhedshullerne for sig selv for endnu engang at kunne vinde Pwn2Own-konkurrencen, som afholdes på CanSecWest.

Først vil Miller dog se hvilke af sikkerhedshullerne der også gør sig gældende på iPhone og endvidere hvilke der kan bruges til at hacke iPad med, så den kan blive hacket som noget af det første efter den er kommet på markedet.

Miller har ved tidligere lejligheder vist sine evner ved Pwn2Own-konkurencen ved at hacke en Mac på under ti sekunder.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.