Guide: Sådan håndterer og afspiller du Flac-filer i iTunes

Mange iTunes-brugere klager ofte over at iTunes ikke kan håndtere og afspille Flac-filer, men det er der en simpel løsning på.

Apple kritiseres ofte for ikke at understøtte bredt nok i sine mange populære i-programmer. I hvert fald skal man som bruger af Apples produkter, hvis man benytter almindelige formater som DivX, Xvid og Flac-filer, forberede sig på at installere plugins.

På baggrund af en række emails fra læserne, har vi her lavet en simpel guide, der viser, hvordan du kan håndtere Flac-filer som om de var almindelige iTunes-musikfiler og naturligvis afspille dem i iTunes på din Mac-computer. Hvis du ikke ved hvad Flac er, så er det et meget bredt anvendt Lossless-format på nettet, der i kvalitet minder om Apples eget Lossless-format, bortset fra at det altså er frit tilgængeligt.

Det første du skal gøre er at hente det lille gratis plugin-program Fluke, der er andre men redaktionen foretrækker afgjort enkeltheden og stabiliteten i Fluke. Når du har installeret Fluke skal du blot trække dine Flac-filer direkte henover selve programikonet, herefter åbnes programmet usynligt i baggrunden og Fluke åbner og kopierer automatisk dine Flac-filer over i iTunes hvor de lægges som alle andre understøttede filer.

I de fleste tilfælde bevares titler og numre og anden information, dog forsvinder covers. Når Covers forsvinder kan du dog let finde nye covers til dine Flac-filer i iTunes. Det gør du på samme måde som med alle andre musikfiler i iTunes ved at tctrl-klikke og vælge “Hent Albumbilleder”. Du kan også vælge at markere filer uden cover og så gå i menuen Avanceret og vælge “Hent Albumbilleder”. Du skal have en iTunes-konto for at denne overførsel kan finde sted, men det er gratis.

Fluke har i sin nuværende form en række begrænsninger som kan give lidt problemer med kopieringen af filer over i iTunes. Eksempelvis understøttes kun 16bit/44.1KHz-lydfiler. Spiller du andre filtyper kan der være forsinkelser eller andre problemer med hastigheden. Der kan heller ikke brændes cd’er direkte fra iTunes af dine Flac-filer.

Sidst skal det siges, at Fluke ikke understøtter iPod, iPhone, iPad, Airport Express eller Apple TV, da programmet benytter et tredjepartsbibliotek, som ikke findes til de andre enheder.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.