Guide: Sådan håndterer og afspiller du Flac-filer i iTunes

Mange iTunes-brugere klager ofte over at iTunes ikke kan håndtere og afspille Flac-filer, men det er der en simpel løsning på.

Apple kritiseres ofte for ikke at understøtte bredt nok i sine mange populære i-programmer. I hvert fald skal man som bruger af Apples produkter, hvis man benytter almindelige formater som DivX, Xvid og Flac-filer, forberede sig på at installere plugins.

På baggrund af en række emails fra læserne, har vi her lavet en simpel guide, der viser, hvordan du kan håndtere Flac-filer som om de var almindelige iTunes-musikfiler og naturligvis afspille dem i iTunes på din Mac-computer. Hvis du ikke ved hvad Flac er, så er det et meget bredt anvendt Lossless-format på nettet, der i kvalitet minder om Apples eget Lossless-format, bortset fra at det altså er frit tilgængeligt.

Det første du skal gøre er at hente det lille gratis plugin-program Fluke, der er andre men redaktionen foretrækker afgjort enkeltheden og stabiliteten i Fluke. Når du har installeret Fluke skal du blot trække dine Flac-filer direkte henover selve programikonet, herefter åbnes programmet usynligt i baggrunden og Fluke åbner og kopierer automatisk dine Flac-filer over i iTunes hvor de lægges som alle andre understøttede filer.

I de fleste tilfælde bevares titler og numre og anden information, dog forsvinder covers. Når Covers forsvinder kan du dog let finde nye covers til dine Flac-filer i iTunes. Det gør du på samme måde som med alle andre musikfiler i iTunes ved at tctrl-klikke og vælge “Hent Albumbilleder”. Du kan også vælge at markere filer uden cover og så gå i menuen Avanceret og vælge “Hent Albumbilleder”. Du skal have en iTunes-konto for at denne overførsel kan finde sted, men det er gratis.

Fluke har i sin nuværende form en række begrænsninger som kan give lidt problemer med kopieringen af filer over i iTunes. Eksempelvis understøttes kun 16bit/44.1KHz-lydfiler. Spiller du andre filtyper kan der være forsinkelser eller andre problemer med hastigheden. Der kan heller ikke brændes cd’er direkte fra iTunes af dine Flac-filer.

Sidst skal det siges, at Fluke ikke understøtter iPod, iPhone, iPad, Airport Express eller Apple TV, da programmet benytter et tredjepartsbibliotek, som ikke findes til de andre enheder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *