Konverter, læs og organiser dine e-bøger med Calibre

E-bøger er fremtiden ifølge mange og markedet vokser i disse måneder hastigt i takt med at både Apple, Amazon og flere andre er klar med onlinbaserede bogbutikker og e-bogslæsere, som Kindle og iPad.

Her på redaktionen har vi også taget hul på læsningen af e-bøger på både iPhone og iPad og i den forbindelse manglede vi et godt program der kunne læse og håndtere ebøger i ePub-formatet, på en Mac.

Det kan det gratis program Calibre. Med Calibre får du et samlet sted på din Mac til at organisere dine e-bøger. Calibre understøtter bøger i RTF og ePub-formatet som input, men udemærker sig ved at kunne konvertere til en række andre formater. Modsat eksempelvis Kindle til Mac og tildels iTunes, er der meget mere brugerkontrol i Calibre og man føler derfor at man selv er herre over e-bøgerne og ikke omvendt.

Calibre kan endda sende filer direkte til e-bogslæsere deriblandt iPhone, iPod eller iPad når de er koblet til din computer. Alternativt kan du naturligvis også bare smide ePub-bøger ind i iTunes og synkronisere denne vej efter du har bearbejdet dem færdig i Calibre. Calibres e-bøger ligger i en selvstændig mappe på din harddisk under den aktuelle bruger.

Calibre udemærker sig især ved at man kan redigere i sine e-bøger og lave eller skifte cover og lave andre justeringer i metadata, som årstal og ISBN. Under konverteringen får man også en række muligheder for at justere selve opsætningen af tekster, indholdsfortegnelse, skriftstørrelse og sidelayout.

Endelig har Calibre også en indholdsserver. Med den kan du tilgå din bogsamling fra andre computere.

Calibre er gratis og er open source.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.