Microsoft-stifter sagsøger Apple

Mangemilliardæren Paul Allen, der var med til at stifte Microsoft sammen med Bill Gates, sagsøger nu en række selskaber, deriblandt Apple.

Den 57-årige milliardær sagsøger udover Apple blandt adre også eBay, AOL, Facebook, Google, Netflix og Yahoo for en række brud på Allens patenter.

Blandt andet måden man kan få tips om lignende produkter i netbutikker skulle være et patent som Allen mener at Apple med flere misbruger, ligesom selve det at vise reklamer, flashbannere med aktiekurser og video på en skærm skulle være et af Allens patenter.

“Den her sagsanlæg mod nogle af USA’s mest innovative selskaber demonstrerer den uheldige trend med et nogle mennesker forsøger at konkurrere via domstolene i stedet for på markedet”, siger en talsmand fra Google.

Også eBay og Facebook er rystede over sagsanlægget som de vil bekæmpe med alle midler, ifølge Wall Street Journal.

Flere eksperter mener også at sagsanlægget er langt ude og lugter af spekulation, idet flere af Allens patenter er alt for brede. Det giver således også anledning til at argumentere for hvorfor man overhovedet skal have softwarepatenter.

De fleste af de berørte selskaber har i øvrigt hjemme i Silicon Valley, mens selskaber fra Allens hjemstavn slipper, deriblandt Amazon.com, der ellers benytter flere af Allens påståede patenter på alle tænkelige måder.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.