Adobe klar med Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9

Adobe har frigivet Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9 til både Mac og Windows.

Mac-brugere får nu en pakkeløsning til billeder og video fra Adobe, i form af Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9, der frigives til både Mac OS X og Windows. Tidligere har Elements været hurtigere ude til Windows-brugerne end til Mac-brugerne, men den behandling slipper Mac-brugerne altså for denne gang.

Adobe Photoshop Elements  9 og Premiere Elements 9 kan købes både hver for sig eller samlet til særpris. Nyt er det at Mac-brugerne får mulighed for at arbejde med Premiere Elements 9 til videoredigering.

“Vores mål er at give vores brugere intelligente og tilgængelige funktioner, som udfører alt det tunge arbejde for dem og som gør det lettere at dele gode minder på billeder og video med venner og familie. For første gang kan nu både Windows- og Mac-brugere få gavn af alle disse muligheder”, siger Max Hagelstam, produktspecialist hos Adobe.

Blandt nyhederne i Photoshop Elements 9 er en forbedret Spot Healing Brush, der som flere andre funktioner i Elements låner funktioner fra Adobes Photoshop. Den nye Healing Brush benytter nemlig funktionen Indholdsbevidst udfyldning i Photoshop CS5.

En anden god nyhed er Photomerge Style Match, der kan gøre et kedeligt fotografi mere spændende ved at analysere egenskaberne på alle slags billeder, som kontrast eller farvetone, og så automatisk anvende dem på et andet fotografi.

Der er også mulighed for at blive guidet rundt i redigeringen af fotografier med funktionen Guided Edit options.

Adobe Premiere Elements 9 er videoudgaven af Photoshop Elements, der med en række automatiserede funktioner kan hjælper brugere med at lave videofilm og automatisk fjerne lydproblemer og dårlige optagelser foruden af rette farve og lys.

En nyhed der også er værd at nævne i Photoshop Elements 9 til Mac er Cartoon Effects, der forvandler videoklip til animerede klip.

Brugere af de to nye programmer kan også benytte Photoshop.com, til lagring af fotografier og video-klip.

Prisen på Premiere Elements er 775 kroner og en pakke med begge programmer koster 1.162,50 kroner.  Photoshop Elements koster også 775 kroner.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.