Apple samarbejder med Denon og Marantz om AirPlay

Apples trådløse streamingteknologi AirTunes får til november nyt navn når AirPlay dukker op til Mac, Apple TV og iOS-enheder. 

Apple skriver på en ny underside om iTunes en smule om AirPlay og omkring Apples partnere og det lover indtil videre godt for understøttelsen af AirPlay i eksterne trådløse højttalere.

Apple arbejder nemlig sammen med Denon, Marantz, Bowers & Wilkins, JBL og iHome omkring AirPlay. Det betyder at en række trådløse højttalere vil kunne modtage AirPlay-signalet direkte, men også at forstærkere vil kunne modtage signalet, blandt andet en model fra Denon lader det til.

AirPlay adskiller sig på flere punkter fra AirTunes. AirPlay understøtter modsat AirTunes også streaming af video fra Mac, iPhone, iPod og iPad til Apple TV, men i denne lydmæssige sammenhæng også streaming af album covers og anden musikinformation til forstærkere og højttalere med indbygget display. AirPlay streamer via Wi-Fi eller via Ethernet hvis man vil bruge kabler.

De første modeller med understøttelse af AirPlay ventes klar inden jul.

Læs mere på Apples side om iTunes.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.