Apple vil sælge alle fremtidige Mac-computere uden Flash

Apples nye MacBook Air-computere leveres uden Flash installeret og det bliver standard fremover.

Da det gik op for medierne at Apple ikke har installeret Flash på de versioner af Mac OS X der leveres sammen med de nye MacBook Air-computere, var der flere der spekulerede i at dette var endnu et tiltag i krigen mod Adobe og mod Flash.

Men helt så slet forholder det sig ikke. En talsmand fra Apple forklarer nu hvorfor man ikke installerer Flash og bekræfter  samtidig, at man heller ikke vil levere flere versioner af Mac OS X med Flash installeret.

“Vi støtter med glæde Flash på Mac og den bedste måde at sikre at Macbrugerne altid har den nyeste og mest sikre version er at hente opdateringer direkte fra Adobe”, Siger Applestalsmand Bill Evans til Engadget.

Apple fik ved frigivelsen af Mac OS X Snow Leopard kritik for at levere en forældet version af Flash sammen med Mac OS X. Denne problematik undgår Apple nu også med den nye Flash-fri Mac OS X.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.