Adobe præsenterer digitalt publiceringssystem

Adobe præsentede i denne uge på Adobe MAX, Digital Publishing Suite, der kan hjælpe udgivere med digitale produktioner.

Ifølge Adobe er Digital Publishing Suite tænkt som en komplet publicerings-pakke til forlag og udgivere, der tilbyder en række tjenester og teknologier til at producere, publicere og sælge digitalt indhold, foruden software til præsentation på mobile enheder. Den nye Digital Publishing Suite har sit udgangspunkt i Adobe Creative Suite og Adobe InDesign CS5.

Eksempelvis kan man med InDesign CS5, HTML5 og den nye Digital Publishing Suite skabe justerbare layouts med indbyggede interaktive funktioner direkte i InDesign, med mulighed for at styre hele produktions-gangen fra optimering af redaktionelt indhold og annoncer, til udgivelse og salg.

“Mediebranchen er hurtigt på vej ind i en ny æra, hvor forlag og udgivere bliver mere målrettede mod nye mobile hardwareplatforme. Adobes nye løsning til digital publicering er et vigtigt bidrag til det nye innovative miljø inden for redaktionelt indhold og annoncering, siger Andreas Hollström,” Creative Business Development Manager ved Adobe Systems Nordic.

Digital Publishing Suite er ret omfattende og indeholder en række muligheder og flere tjenester til digital publicering, blandt andet understøtter Digital Publishing Suite Adobes visningssoftware til iOS og Adobe AIR, der kan tilpasses af den enkelte udgiver  og give aktive læseoplevelser på de nye tablets, inklusive iPad.

Derudover er der muligheder for at benytte tjenester som “Distribution Service”, “E-commerce Service”, “Analytics Service” og “Production Service”. Sidstnævnte giver blandt andet mulighed for at uploade artikler direkte fra InDesign CS5 til en hosted tjeneste, med mulighed for at samarbejde om design og indhold, og se det endelige resultat før det udgives. Production Service understøtter flere filformater, herunder PDF og HTML5.

Adobe arbejder allerede nu sammen med nogle af verdens førende udgivere om udgivelser digitalt, blandt andre Condé Nast og Martha Stewart Living Omnimedia.

Digital Publishing Suite (Professional og Enterprise Edition) vil efter Adobes egne planer være tilgængelige i andet kvartal af 2011.

Hvis ikke man kan vente er der mulighed for at være med i et Adobe Digital Magazine Publishing Prerelease Program.

© 2010 – 2011, maczonen.dk. All rights reserved.