Et nærmere kig på Google-TV

Som tidligere omtalt er Google-TV på vej til os, når Panasonic i overmorgen lancerer deres tv-box. Men hvad er Google-TV egentlig, hvad kan det, og vil vi have det? Vi har set nærmere på mulighederne.

Google-TV er dybest set et styresystem, der giver din tv-skærm adgang til nettet. Enten er styresystemet puttet ned i en ekstern box, som Panasonic’s eller bygget ind i selve tv-et, som det forventes af Sonys udspil i næste uge.

Man kan så spørge sig selv, hvad i alverden man skal på internettet med sit fjernsyn, når vi jo har talrige andre apparater, der kan bringe os sikkert rundt på world wide web, men man kan også spørge sig, hvorfor vi ikke har kunnet det her noget før? Når man tænker på hvordan udviklingen på smartphone-markedet har revolutioneret vores måde at bruge telefonen, noget der i udgangspunktet på linie med TV-et var et produkt med én og kun én funktion, er det faktisk svimlende at forestille sig, hvad den nye TV-revolution kan gøre gøre ved vores adfærd og måder at bruge tv på. Det mest spændende ved Google-TV er faktisk, som Google også selv siger, at vi lige nu ikke har nogen anelse om, hvad vi kommer til at bruge det til.

Kigger man på Google-TV’s hjemmeside, får man et lille indtryk af mulighederne.

Føst og fremmest får man, udover naturligvis internetadgang, mulighed for at søge, både på nettet, alle applikationer (dem kommer vi til senere) og på alle tv-kanaler. Google lover at det er let at skifte mellem tv og web, og funktionen giver mulighed for fx. at søge på en bestemt film man gerne vil se, en skuespiller eller andet.

Derudover kommer Google-TV med en håndfuld præinstallerede applikationer. Amerikanerne får naturligvis adgang til Netflix, Amazon VideoOnDemand, Pandora og Napster, hvilket vi andre bare må vente tålmodigt på, men der er også apps, som er anvendelige i Danmark såsom Twitter, foto-apps, der henter billeder ned fra de netbaserede fototjenester. Hele applikations-delen er helt klart der hvor potentialet er størst. I første omgang skal alle applikationer udvikles i et tæt samarbejde med Google, men senere vil der blive åbnet op for at selvstændige udviklere kan sælge Google-TV-apps på Android market, og så er der for alvor åbnet op for nye muligheder og funktioner vi slet ikke kan forestille os idag.

Som en sidste feature skal nævnes at det er muligt at bruge sin iPhone eller Android telefon som fjernbetjening. Super godt tænkt.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.