Google har førerløse biler på gaden

I Californien har Googles biler tilbagelagt 140.000 miles, kun styret af software og sensorer.

Google afslørede i sidste uge at de i hemmelighed har arbejdet på at udvikle førerløse biler. Udviklingen er så langt at Google har testkørt 7 biler på landevejene i Californien, hvor de ialt har kørt 140.000 miles. Afsløringen kom på Googles blog , hvor softwareingeniøren Sebastian Thrun fortæller at bilerne er udstyret med 360 graders videokameraer og lasersensorer der “ser” andre biler, og at de navigerer efter detaljerede kort, som er indsamlet manuelt at Google.

Med i bilerne har der siddet en softwareingeniør, der har overvåget systemet, og en chauffør, der har været klar til at tage over, hvis systemerne svigtede.

Bilerne har efter sigende kørt uden uheld, bortset fra en enkelt bil, der blev påkørt bagfra, og Google vision med de førerløse biler er da også at øge sikkerheden på vejene. Google mener selv at deres teknologi kan halvere antallet af trafikdræbte på verdensplan, og derudover effektivisere trafikafviklingen, og ikke mindst give mulighed for at lade folk koncentrere sig om noget andet på vej til og fra arbejde.

Med et 360 graders overblik må man give Google at sikkerheden umiddelbart forøges, der er simplethen ingen blinde vinkler for den førerløse bil. På den anden side er der jo så faren for virusangreb, hacking og alskens malware, samt naturligvis faren ved at stole på kort fremfor hvad man ser ud af ruden. Klik her for et eksempel. Og her for et mere. Tak til Gizmodo.

Nedenfor kan du se videoklip med en af Googles førerløse biler.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.