IDC: Apple overhaler Acer

Nye tal fra IDC viser, at Apple nu har overhalet Acer på hjemmemarkedet.

Apple har ifølge de nyeste tal fra Acer lige præcis overhalet Acer i USA denne sommer.

Apple skulle ifølge IDC have solgt to millioner Mac-computere i USA i sommer, mens Acer og Gateway sammenlagt kun solgte 1,95 millioner computere. I procenter har Apple derfor nu 10,6 procent af computermarkedet i USA, mens Acer kun har har 10.3 procent-

Dermed rykker Apple som nummer tre kun overgået af Dell og HP. HP fører fortsat an med 24,3 procent mens Dell har 23,1 procent og Toshiba indtager 5.pladsen med 8,4 procent.

Apples solgte i sommer 24,1 procent flere Mac-computere i USA i forhold til sidste sommer og overgår dermed alle andre i vækst.

Globalt er Apple endnu ikke store nok på computerområder til at være med på top fem, som udgøre af HP, Acer og Dell med 17,7, 13 og 12,5 procent, hvilket for alle parter er en nedgang. De selskaber der voksede mest er Lenovo og ACUS.

Computersalget voksede globalt med 10,5 procent i sommer i forhold til sidste år, men i USA kun med 3,5 procent og det undrer flere analytikere, der dog peger på at iPad har haft en negativ indvirkning på salget af netbooks, der regnes med som computere, mens iPad endnu ikke medregnes.

Apple fremlægger kvartals og årsregnskab for 2010 den 18. oktober.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.