Kassebiler kørte fra Italien til Kina uden kort og chauffør

To kassebiler kørte 13.000 km udelukkende ved hjælp af laserscannere og kameraer.

På tre måneder har to orange kassebiler kørt uden fører fra Italien og gennem Europa, Rusland, Kazakhstan til Shanghai i Kina. Kun udstyret med laserscannere og kameraer lykkedes det bilerne at tilbagelægge de 13.000 kilometer uden uheld.

Det italienske Vislab ved Parma Universitet står bag projektet, der er et forsøg på at højne trafiksikkerheden. Ideen var at rejse på en lang rute på to forskellige kontinenter, i forskellige lande, forskellige vejrforhold, forskellige trafikforhold og infrastruktur for at få en masse data at teste systemet på.

Sensorerne på bilerne gjorde den i stand til at navigere uden om huller i vejen og tage højde for den øvrige trafik og vejrforholdene iøvrigt. En af bilerne standsede også for at tage en blaffer med op.

Selvfølgelig var der forskere med i bilerne, både til at overvåge projektet og til at tage over ved rattet, hvilket var nødvendigt for at komme igennem Moskvas myldretidstrafik og ved grænseovergangene på ruten.

Bilerne, som er 100% elektriske holdt en maksimumfart på ca. 60 km/t og skulle lade op for hver anden til tredie time.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.