Minitest: Peggle

Smæk benene op og læn dig tilbage og nyd et spil Peggle på din iPod touch eller iPhone.

Den populære spilproducent PopCap Games står bag en række af mest populære spil i App Store og blandt dem er Peggle.

Peggle er en slags puzzle-spil, men har et element af tilfældighed der gør at du kan slappe rigtig meget af med dette spil, samtidig med at du kan glæde dig over at fuldende en bane.

Peggle har 55 baner hvor du med en lille bold skal sigte og ramme og dermed fjerne alle orange “pegs” i en række mere eller mindre svære mønstre, hvor pegs i andre farver kan sidde i vejen. Peggle får dermed en snert af flippermaskine over sig og det gør det både afslappende, men måske også en anelse ligegyldigt i længden, idet man kun delvis er herre over hvornår man vinder i spillet.

Undervejs dukker en række pegs op i andre farver og leverer bonus-funktioner, blandt andet en grøn og en lilla peg, som det kan være en fordel at ramme hvis man vil rydde banen for orange pegs. Eksempelvis kan man få flere bolde eller en bold, der ryger ud i bunden men ikke er tabt og kommer igen foroven.

Rammer man 100 procent forbi så bolden ryger ud i bunden tildeles man en ny bold.

Du sigter ved enten at flytte fingeren henover skærmen eller alternativt at benytte slideren i højre side. Slideren har vi dog ikke meget fidus til, idet den er svær at placere lige hvor man ønsker det. Skud affyres ovenover slideren med den orange knap.

Grafikken og ikke mindst musikken i Peggle er rigtig god og vi finder samlet set at spillet er 18 kroner værd.

Vi giver Peggle fire ud af fem stjerner.

Systemkravet er en iPhone, iPod touch eller iPad med iOS 3.0 eller nyere.

Besøg PopCap Games og læs mere om Peggles, der også findes i en udgave til Mac OS X. Denne version har vi også leget med her på redaktionen og forskellen er minimal, bortset fra at Mac-versionen er lidt nemmere at styre.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.