Motorola sagsøger Apple

Motorola har nu sagsøgt Apple for misbrug af 18 patenter i flere af Apples produkter.

Det nye sagsanlæg kommer fra Motorolas underselskab Motorola Mobility, Inc og er indbragt for domstolene i USA, i både Northern District of Illinois og Southern District of Florida og til U.S. International Trade Commission.

Ifølge Motorola Mobility, Inc er der tale om misbrug af patenter i en række af Apples produkter, fra iPhone til Mac-computere og MobileMe, der relaterer til blandt andet trådløse overførsler af emails og styring af software, lokations-services og synkronisering mellem flere enheder. Også antennedesign nævnes som et patentmisbrug i sagsanlægget fra Motorola Mobility, Inc.

Motorola har bedt U.S. International Trade Commission om få stoppet al salg af alle Apple-produkter i USA, som misbruger Motorolas patenter, samt at lave forbud mod at markedsføre og importere produkter der misbruger de 18 patenter i USA.

Retssagerne dækker derimod omkostningerne. Motorola vil både have erstatning for misbrug af patenterne og så skal Apple stoppe med ar bruge de 18 patenter.

Motorola siger at man som opfinder af mobiltelefonen har mange tusinde patenter og at Apple som en sen spiller på markedet dermed har lånt for meget af Motorola. Endvidere fremgår det fra Motorolas udtalelser, at man har forsøgt at forhandle med Apple i flere år om licens af en række patenter, men det har Apple afvist og man har af denne årsag ikke andre muligheder end at sagsøge Apple.

Apple er også blevet sagsøgt i flere omgange af Nokia, ligesom Apple fornylig tabte en sag mod Mirror Worlds LLC, som kan koste Apple op mod 600 millioner dollars i erstatning.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.