Ny trådløs router fra D-link: DIR-815

D-Links nye router giver maksimal udnyttelse af netværket med to indbyggede trådløse netværk.

DIR-815 er udrustet med to parallelle trådløse netværk, hvor 2,4 GHz-frekvensen er beregnet til computere/enheder, som f.eks. anvendes til internet-surfing og e-post, mens 5 GHz-bandet kan reserveres til mere kvalitetskrævende tjenester, som f.eks. gaming og streaming af video.

– Mennesker som bor i flerfamiliehus kan få udfordringer med forstyrrelser i deres netværk på grund af sine naboers trådløse routere og apparater. Routere, som kun anvender 2,4 Ghz-bandet, kan i tætte områder dele samme frekvens og det sænker hastigheden. Årsagen er, at antallet af kanaler inden for 2,4 Ghz er begrænset og at de også overlapper. Med andre ord er DIR-815 ideel til de brugere, som sætter høje krav til en uforstyrret opkobling, siger Marco Stenvall, produktchef hos D-Link.

Routeren har også Quality of Service (QoS) hvilket sikrer at  tjenester som spil, ip-telefoni eller video får mest mulig båndbredde. QoS analyserer alt datatrafik og adskiller den i forskellige “datastrømme”, som efterfølgende kategoriseres efter, hvor følsomme de er overfor efterslæb. Streamet video og onlinespil prioriteres f.eks. højere end almindelig surfing for at forbedre præstationerne i applikationerne.

DIR-815 har D-Links egen “D-Link Green” teknologi indbygget, som sparer energi på flere forskellige måder. Routeren justerer automatisk energiforbruget i porte og kabellængder. Med timerfunktionen er det samtidig muligt at afbryde routerens WiFi-funktion i bestemte tidsperioder og strømadapteren opfylder Energy Star-specifikationerne.

D-Link DIR-815 er tilgængelig på det danske marked fra november til en vejledende pris på 719 kr.

Specifikationer kommer her:

Fire 10/100 Mbps LAN-porte

En 10/100 Mbps WAN-port

Forberedt til IPv6

Dualband-teknik, op til 300 Mbps i hvert frekvensbånd

IEEE 802.11n WiFi certificeret
Bagudkompatibel med 802.11a/g trådløse netværk

WPA-PSK, WPA2-PSK og WPS konfigureret

Indbygget NAT- og SPI-brandvej

Quality of Service (QoS), Automatisk prioritering af stemme- og videooptagelse

UPnP-understøttelse

To eksterne antenner

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.