Ny trojansk hest rammer Mac

SecureMac og Intego advarer om en ny trojansk hest, der har ramt Mac OS X.

Den nye trojanske hest kaldes hos SecureMac for trojan.osx.boonana.a og hos Intego OSX/Koobface.a. De to selskaber er uenige om hvor kritisk den trojanske hest er. SecureMac har kategoriseret den som “kritisk” mens Intego betegner risikoen som “low”.

“Boonana” spredes via sociale netværk som FaceBook samt via email ved at brugere modtager en besked med overskriften “Is this you in this video?” Når man klikker på linket downloades et installationsprogram til computeren via en Java applet . Installationsprogrammet modificerer sikkerhedsindstillingerne på computeren, så det er muligt at gå ind på maskinen udenom blandt andet adgangskoder.

Efter en genstart kører Boonana usynligt i baggrunden og giver hackere udefra direkte adgang til computeren.

Den nye trojanske hest er lidt af en sjældenhed i det at den både rammer Windows og Mac OS X via Java.

Mac-brugere anbefales at undlade at klikke på links til videoer og slå Java fra i browseren, mens SecureMac har lavet et lille program, der kan fjerne den trojanske hest.

Læs mere om den trojanske hest hos SecureMac og Intego.

© 2010 – 2018, maczonen.dk. All rights reserved.