Privatlivet har trange kår på iPhone

Er du iPhone-bruger og henter du jævnligt tredjeparts-programmer fra App Store, er der stor grund til at bekymre sig hvis du er glad for dit privatliv.

En ny undersøgelse fra Eric J. Smith fra Bucknell University i Pennsylvania, USA, viser nemlig, at privatlivet og sikkerheden har det rigtig skidt på iPhone hvis du bruger tredjepartsprogrammer fra Apples App Store.

Smith dokumenterer nemlig, at rigtig mange programmer sender private data retur til udviklerne, deriblandt både Unique Device Identifier, UDID, samt brugernavnet. Som om det ikke var slemt nok, så sender de fleste programmer oplysninger i klar tekst, altså ganske ukrypteret og dermed er der uanede muligheder for at misbruge oplysninger, til spionage, tracking, reklame og andet af mere eller mindre tvivlsom karakter, specielt hvis man har gps’en tændt, konstaterer Smith.

En anden grund til at bekymre sig skyldes ifølge Smith, at en del programmer også gemmer såkaldte cookies på din iPhone, men ikke samme sted som cookies gemmes i Safari. Program-cookies, der også kan tracke din adfærd eller position gemmes i stedet ofte i programmappen og den eneste måde at komme af med dem på er ved at slette programmet.

Smith kommer i rapporten med flere eksempler på programmer med cookies af denne type, blandt andre ABC News iPhone-program, der ovenikøbet har en cookie med en varighed på tyve år.

Du kan læse hele rapporten i PDF-format via dette link.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.