Stor fremgang for Apples butikker

I forbindelse med fremlæggelsen af Apples rekordhøje kvatalsregnskab kom det frem, at Apples butikker klarer sig usædvanligt godt.

I 4. kvartal 2010, der dækker juli til september omsatte Apples 301 Apple Stores for 75 procent mere end i samme kvartal sidste år. Apples butikker gav også næsten et dobbelt så stort overskud, i forhold til sidste år ligesom antallet af besøgende skyder i vejret.

Samlet omsatte Apples 301 Apple Stores for 3,57 milliarder dollars i kvartalet.

Sidste år omsatte Apples butikker for 2.04 milliarder dollars i samme kvartal.  Det gennemsnitlige salg per butik steg med 52 procent i forhold til samme kvartal sidste år, fra en gennemsnitlig omsætning på 7,8 millioner dollars per butik til 11,8 millioner dollars i omsætning per butik.

Apple havde 74,5 millioner besøgende i sine butikker i kvartalet, hvilket er 62 procent flere end i samme periode sidste år.

Det betyder at Apple nu udvider eksisterende butikker samt at der skal åbnes langt flere nye butikker udenfor USA. Apple forventer at åbne 40 til 50 nye butikker i regnskabsåret 2011, hvoraf mere end halvdelen skal placeres udenfor USA.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.