Foxconn-medarbejdere demonstrerer mod lav løn

Selvom de ansatte på Foxconn har fået lovning på en større lønforhøjelse, så var de i går ude for at demonstrere på grund af utilfredshed med ledelsen.

Foxconn som blandt andet producerer til Apple og en række andre af de største computerselskaber har i de seneste år været meget i medierne af flere årsager. Blandt andet har selvmordsraten været skyhøj, og flere klager over dårlige arbejdsforhold og slavelignende tilstande samt dårlig løn, har plaget det enorme selskab.

I går var 7000 medarbejdere fra datterselskabet Foxconn Premier Image Technology, der blandt andet leverer iPhone til Apple, på gaden for at vise deres utilfredshed.

Flere af medarbejderne blev interviewet og sagde at de var utilfredse med lønningerne og at Foxconn har planer om at flytte en række fabrikker længere ind i fastlandet i Kina for at spare på både byggegrunde og lønninger.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.