Lettere at få repareret iPhone med vandskade

Apple har nu ifølge interne dokumenter løsnet op for de skrappe regler for hvornår et Apple-produkt er vandskadet.

Apples produkter er udstyret med såkaldte “liquid contact indicators”, en række små sensorer, som kan vise om enheden har været udsat for vand.

Det har mange iPhone-ejere klaget over, idet mange reparationer er blevet afvist som følge af at den lille sensor viser, at der har været vand i enheden. Flere kritikere har påpeget at sensorerne er for følsomme mens andre har kritiseret placeringen af blandt andet sensorer i iPhone, hvor den ene sidder tæt på mikrofonudgangen og er modtagelig for fugt.

Nu viser nye interne dokumenter at Apple bløder op på reglerne og ikke længere vil afvise produkter alene ud fra en sensor, der rapporterer om vandskade. Fremover skal reparatører når en sensor viser at der er vandskade, lede efter andre synlige tegn på at det reelt er en vandskade og ikke bare en følsom sensor.

Apples nye interne retningslinier ventes at være særdeles godt nyt for forbrugere idet flere klager dermed imødekommes. Hvordan det stiller tidligere afvise reparationer vides ikke, men måske er det værd at prøve at henvende sig igen, hvis man ligger inde med en flask fugtskadet iPhone.

© 2010, maczonen.dk. All rights reserved.